Contactati-ne>
galeria-de-vacante-circuit-India de Sud-Kerala-941galeria-de-vacante-circuit-India de Sud-Kerala-942galeria-de-vacante-circuit-India de Sud-Kerala-943galeria-de-vacante-circuit-India de Sud-Kerala-944galeria-de-vacante-circuit-India de Sud-Kerala-945galeria-de-vacante-circuit-India de Sud-Kerala-946galeria-de-vacante-circuit-India de Sud-Kerala-947galeria-de-vacante-circuit-India de Sud-Kerala-948galeria-de-vacante-circuit-India de Sud-Kerala-949galeria-de-vacante-circuit-India de Sud-Kerala-950
Durata Sejur  Tourism icon period  16 zile
Itinerariu      Tourism icon dest 
India >>> Alleppey
India >>> Chennai
India >>> Gingee
India >>> Kanchipuram
India >>> Kochi
India >>> Kovalam
India >>> Madurai
India >>> Mahabalipuram
India >>> Pondicherry
India >>> Tanjore
India >>> Thekkady
India >>> Trichy

Data plecarii  calender  29.08.2019;
Transport      Tourism icon car   avion
1899 Euro/persoana per sejur
 • Oferta speciala ! Reducere 100 €/persoana

  Pentru rezervari facute intre 04-30.04 in limita locurilor libere.

  Itinerariu nou si cuprinzator de la :

  Experienta Tamil Nadu-Kerala-Sejur la Kovalam !

  Inclus Sejur la plaja la Marea Arabiei de la Oceanul Indian.

  Inclus Demipensiune.

  Vizitam Chennai, Kanchipuram, Mahabalipuram, Cave Temples, Grotele Varaha, Gingee, Pondicherry, Tanjore, Kumbakonam, Trichy, Madurai, Thekkady, Kochi, Alleppey, Kovalam... (vezi programul excursiei).

  -

  Plecare din: Bucuresti Otopeni
  Transferuri gratuite din orasele:
  • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
  • Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
  • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
  • Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

   Plecare Circuit
  29 August
   Mai sunt locuri libere ? da
   Adult in camera dubla 1.999 € 1.899 €
   Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar 1.999 € 1.899 €
   Adult in camera single 2.778 € 2.678 €

  Servicii incluse:
  • Ghid roman insotitor
  • Zboruri la dus Bucuresti => Chennai, Compania Qatar Airways via Doha
  • Zboruri la retur Trivandrum => Bucuresti, Compania Qatar Airways via Doha
  • Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
  • Transport cu autocar local dotat cu aer conditionat conform itinerariului excursiei
  • Cazare 15 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 4* si 5* astfel:
  - 2 nopti in Chennai la Hotel Hyatt Regency 4* sau similar
  - 2 nopti in Mahabalipuram la Hotel Radisson Blu Resort Temple Bay 4* sau similar
  - 1 noapte in Pondicherry la Hotel Accord 4* sau similar
  - 1 noapte in Tanjore la Hotel Swatma 4* sau similar
  - 2 nopti in Madurai la Hotel Heritage 4* sau similar
  - 1 noapte in Thekkady la Hotel The Elephant Court 4* sau similar
  - 2 nopti in Kochi (Cochin) la Hotel Radisson Blu 4* sau similar
  - 1 noapte in Alleppey pe casa plutitoare
  - 3 nopti la plaja la Marea Arabiei de la Oceanul Indian in Kovalam la Hotel Resort Leela 5* sau similar
  • Demipensiune (mic dejun si cina)
  • Ghizi locali pentru toate tururile si vizitele din program
  • Tururile, vizitele si excursiile din program
  • Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
  • Experiente locale inedite:
  - Interactiune cu tesatorii de matase de la Srinivas Silks din Kanchipuram
  - Vizita la un sat de pescari din Madurai si interactiune cu acestia
  - Vizita la o fabrica de hartie artizanala Sri Autobindo
  - Ceremonie de seara de la Templul Meenakshi
  - Safari cu barca in Parcul National Periyar pentru a observa viata salbatica
  - Vizita la o plantatie de mirodenii
  - Bilet de intrare la spectacolul de dans Kathakali in Kochi

  Nu sunt incluse:
  • Taxele de aeroport si combustibil 499 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
  • Taxa de viza+procesare documente 80 € /persoana (se obtine din tara)
  • Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno, excursiile optionale
  • Bacsisurile pentru ghizi locali si soferi, se achita la fata locului insotitorului de grup
  • Alte servicii decat cele mentionate in program

 • 29 August | Bucuresti–Doha

  Intalnire cu reprezentantul Interra la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 10:55, pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR222 cu destinatia Doha. Decolare la ora 12:55, sosire la Doha la ora 17:40. Imbarcare pe zborul QR528 cu destinatia Chennai cu decolare la ora 18:50.

  30 August | Chennai

  Sosire in Chennai la ora 02:10. Transfer la hotel si cazare (Early check-in, camerele sunt rezervate cu o noapte inainte pentru ocupare imediata). Mic dejun. Suntem in Chennai, numit in trecut Madras este azi capitala statului Tamil Nadu si "poarta de acces spre sud". Turul de oras incepe cu unul din locurile de pelerinaj crestin din Asia, Catedrala Sf.Ap.Toma, construita pe mormantul Sfantul Apostol Toma, cel care a increstinat India intre anii 52 si 72 dupa Hristos si a suferit aici, in Chennai, moarte muceniceasca. Vom continua cu: Templul Kaplaeeshwara, cel mai cunoscut templu din Chennai. Renumit pentru frumusetea uluitoare a arhitecturii sale Dravidiane. Construit in secolul al saptelea templul atrage atentia prin statuile zeitatilor hindu, viu colorate in albastru, galben, rosu si verde care ornamenteaza impresionantul gopuram (turn monumental de la intrare). Luam contact cu atmosfera locala din piata T Nagar,  trecem pe langa Fortul St. George construit de britanici la 1644 pentru a securiza comertul cu mirodenii din zona si  incheiem pe Marina beach, cea mai lunga plaja naturala urbana din India la golful Bengal. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Hyatt Regency 4* sau similar Chennai.

  31 August | Chennai–Kanchipuram–Mahabalipuram

  Dimineata devreme cand orasul inca doarme, legume proaspete, fructe si flori sunt descarcate si pregatite pentru vanzare in Piata Koyambedu, una din cele mai mari piete din Asia cu o suprafata cat sase terenuri de fotbal unde cantitati impresionante de klegume, fructe si flori proaspete sunt descarcate din camioane uriase pe tot timpul noptii. O experienta matinala de neratat pentru freamatul de culori si energie. Intoarcere la hotel. Dupa micul dejun ne vom indrepta Mahabalipuram. Pe drum vom poposi in Kanchipuram, fosta capitala a dinastiei Pallava „orasul celor o mie de temple” si unul din cele mai sacre locuri ale hinduismului, unde vom vizita templele Varadaraja, Kalaisanat si Ekambareashwara. Dupa-amiaza vom interactiona cu tesatorii de matase  de la Srinivas Silks din Kanchipuram. Continuam cu vizita la templul Thirukadalmallai–cunoscut loc de pelerinaj situat in apropierea tarmului marii, un perfect exemplu de arhitectura Dravidiana. Apoi langa Ganesh Ratha, vom fi surprinsi de roca imensa „Mingea lui Krishna” sau in limba tamil, “Vaan Irai Kal”, ce inseamna “Piatra Zeului Cerului“. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Radisson Blu Resort Temple Bay 4* sau similar Mahabalipuram.

  1 Septembrie | Mahabalipuram

  Dimineata devreme vizitam un sat de pescari. Ziua pentru pescari incepe mult inainte de rasarit. Navoadele pline de peste sunt aduse in piata unde incepe zgomotoasa licitatie la care veti fi prezenti si veti putea interactiona cu pescarii si familiile lor. Servim micul dejun si apoi mergem pe tarmul Golfului Bengal pentru a vizita unul din cele mai vechi temple din India, Shore Temple, construit in timpul dinastiei Pallava, un reper al navigatorilor in vremea cand Mahabalipuram era un cunoscut port comercial. Continuam cu Arjunas Penance–un magnific basorelief de la jumatatea Sec al X-lea de aprox. 32 metri lungime ce prezinta un fragment din Mahabharata, cu scene reprezentand lumea naturala si cea cereasca. Apoi vom vizita Cave Temples din grotele Varaha, un interesant exemplu de arhitectura in stanca in stil Pallava cu interesante sculpuri reprezentandu-l pe Varaha, un avatar al lui Vishnu si alte zeitati hindu. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Radisson Blu Resort Temple Bay 4* sau similar Mahabalipuram.

  2 Septembrie | Mahabalipuram–Gingee–Pondicherry

  Mic dejun. Plecare spre Pondicherry. Vom face un photo stop la fortul Gingee–unul din cele mai puternice forturi din sudul Indiei ce dateaza de mai bine de 1.800 de ani, si a fost sub controlul mai multor dinastii din sud de la Pallava, Chola, Pandya si Vijayanagara, cu mogulii din nord si terminand cu ocupantii straini: francezii si britanicii, care l-au numit „Troia estului”. Sosim la Pondicherry. O lume diferita  cu o atmosfera diferita, case colorate cu arhitectura franceza si atitutine relaxata, o populara destinatie turistica din sudul Indiei. Vom vizita: Ashramul Aurbindo, Templul Sri Manakula Vineyagar dedicat zeului Ganesha, unul din cele mai populare temple din sudul Indiei unde se poate primi binecuvantarea Elefantului Lakshmi (in afara templului) si monumente ca statuia lui Joseph Francois Duplex, memorialul primului razboi mondial, parcul Bharti, statuia lui Gandhi statue, Biblioteca Romain Rollando. Vom vizita fabrica de hartie artizanala Sri Aurobindo. Transfer la hotel si cazare. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Accord 4* sau similar Pondicherry.

  3 Septembrie | Pondicherry–Tanjore

  Mic dejun. Ne deplasam spre Thanjavur (Tanjore). Pe drum, oprire in Kumbakonam pentru a vizita: Templul Airvatesvar, o capodopera arhitectonica cu superbe sculpturi in piatra, templu dedicat lui Shiva si construit in timpul dinastiei Chola, numit dupa elefantul alb al lui Indra si Mahamaham Tank, templu cu lac artificial de mare importanta religioasa in sudul Indiei, locul unde milioane de pelerini se aduna o data la doisprezece ani (ultima oara in 22 februarie 2016) pentru o baie rituala in apele sfinte pentru a celebra festivalul Mahamaham. Sosire in Tanjore, vechea capitala a dinastiei Chola, granarul si „bolul de orez” al Tamil Nadu. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Swatma 4* sau similar Tanjore.

  4 Septembrie | Tanjore–Trichy–Madurai

  Mic dejun. Vom vizita templul Brihadeeshwara, construit in Sec X de Raja Chola Sri Brihadeeshwara considerat o capodopera a vechii arhitecturi Chola. Templu este dedicat boului Nandi, si a fost construit dintro singura roca de granit. Deasemeni cupola templului se sprijina tot pe o singura roca de granit iiar partea cea mai interesanta este ca a fost construit in asa fel incat umbra nu cade pe pamant. Vom vizita Tanjore Art Gallery, care gazduieste pictura religioasa, forma artistica care a inflorit sub patronajul conducatorilor Hindu, Nayak si Maratha in Sec al XVII lea si al XVII lea in Thanjavur din Tamilnadu. Vizitam si biblioteca Saraswathi Mahal si Tanjore Palace dupa care plecam spre Madurai. Pe drum vom vizita Trichy (Tiruchirapalli) cu emblematicul Rock Fort. Se urca cele 434 trepte pana la templul lui Ganapati si apoi spre templul lui Shiva. Cea mai fascinanta parte a vizitei in Trichy este un tur pe insula Srirangam unde se gaseste cel mai mare templu hindu activ din lume, cunoscut loc de pelerinaj. Sosire la Madurai si dupa cazare vom participa la ceremoniile de seara de la templul Meenakshi. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Heritage 4* sau similar Madurai.

  5 Septembrie | Madurai 

  Mic dejun. Tur de oras Madurai cu vizita faimosului templu Meenakshi, din inima orasului vechi, un excelent exemplu de arhitectura Dravidiana cu gopurame (turnuri) acoperite din varf pana la baza cu imagini multicolore de zei, zeite, animale si figuri mitice de o frumusete unica. Complexul templului poate fi considerat un oras in interiorul orasului unde poti petrece zile intregi explorand labirintul de coridoare si sali. De retinut ca in incintele sacre accesul este interzis celor non-hindu. O alta atractie este Palatul Thirumalai Nayak, construit in  1636 si restaurat de Lordul Napier, unde zilnic se organizeaza diferite spactacole. Mai tarziu vizitam Muzeul Mahatma Gandhi, casa in care a locuit acesta la vizita sa din 1921 dupa care a decis sa poarte un simplu dhoti pentru tot restul vietii sale. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Heritage 4* sau similar Madurai.

  6 Septembrie | Madurai–Thekkady

  Mic dejun. Plecare spre Thekkady, cunoscut si ca Periyar. Ne vom caza si apoi dupa-amiaza ne indreptam spre Parcul National Periyar pentru a vedea viata salbatica dintr-o plimbare cu barca. Situat la limita Muntilor Ghats de Vest, Periyar National Park & Tiger Reserve este una din cele mai captivante rezervatii naturale din lume. Parcul are in inima sa un foarte pitoresc lac pe malurile caruia pot fi observate familii de elefanti, antilope sambar,  bizoni indieni gaur si porci salbatici, Periyar mai gazduieste leoparzi, caini salbatici africani, muntiaci s.a. Intoarcere la hotel pentru cina. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel The elephant Court 4* sau similar Thekkady.

  7 Septembrie | Thekkady–Kochi (Cochin)

  Mic dejun. Dimineata vom face o captivanta vizita la o plantatie de mirodenii. Kerala este faimoasa in lumea intreaga pentru mirodeniile care se cultiva aici: piper, cardamon, scortisoara, ghimbir, vanilie si nucsoara. Transfer la Cochin si cazare la hotel. Seara vom participa la un spectacol de dans Kathakali, o forma clasica de dans din Kerala. Cuvantul Kathakali inseamna chiar „Poveste-teatru”. Kathakali este renumit datorita machiajului elaborat si costumelor complexe. De fapt, recuzita colorata si fascinanta a spectacolelor Kathakali a ajuns sa fie cea mai recognoscibila atractie a Keralei. Kathakali este considerat a fi unul din cele mai splendide forme teatrale ale imaginatiei si creativitatii. Temele prezentate provin din Ramayana, Mahabharata si alte opere, mitologii sau legende hinduse. Cea mai distinctiva caracteristica este costumul de dans. In Kathakali, machiajul este foarte elaborat, iar costumele sunt foarte mari si grele. Exista diferite tipuri de costume Kathakali, precum Sathwika (eroul), Kathi (personajul negativ), Minukku (personajul feminin) si Thatti. Fiecare personaj din dansul Kathakali poate fi recunoscut instantaneu prin machiajul si costumul sau caracteristic. Machiajul Kathakali este asa de puternic incat arata ca o masca. O experienta unica ! Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Radisson Blu 4* sau similar Kochi.

  8 Septembrie | Kochi (Chocin)

  Mic dejun. Dimineata este dedicata turului orasului Kochi, cunoscut in trecut sub numele Cochin. Situat pe coasta Malabar a fost si ramane capitala comertului international cu mirodenii de la piper, „”karuthu ponn” (aur negru) la nucsoara. Turul va include vizita la Mattancherry, unde  se afla cea mai veche sinagoga din India, construita in anul 1568. Palatul Olandez construit in 1555, unde se remarca  sala  de incoronare cu picturile murale inspirate din Ramayana. Vom continua turul  cu plasele pentru pescuit chinezesti, un sistem sofisticat de franghii, greutati si scripeti, introdus in Sec al XIV-lea, cunoscute azi dupa numele lor portugheze. Urmatorul stop va fi la biserica Sf. Francisc, initial numita si inchinata Sf. Anton-sfantul patron al Portugaliei, prima biserica cu influente europene unde a fost inmormantat in 1524, Vasco da Gama, (mormant mutat ulterior in Portugalia) si redenumita Sf. Francisc in 1663. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Radisson Blu 4* sau similar Kochi.

  9 Septembrie | Kochi–Alleppey

  Mic dejun. Plecare cu autocarul spre “Kerala backwaters”, retea unica de rauri, lacuri, golfuri, lagune si canale ce insumeaza 900 km. In mijlocul acestei zone, imprastiate printre campuri de orez si plantatii de cocotieri sunt sate si cateva orase care servesc ca punct de plecare in croaziere. Din Alleppey ne vom imbarca pe o casa plutitoare cu care vom face o croaziera romantica prin acest peisaj mirific. Casele plutitoare se numesc Ketuvallam si sunt la origine, barci acoperite folosite pentru a transporta orezul recoltat de pe campurile fertile ce marginesc aceste canale. Croaziera ne va purta prin aceasta lume de ape pana in mijlocul lacului cu apa dulce Vembanad. Cazare la Alleppey pe casa plutitoare.

  10 Septembrie | Alleppey–Kovalam

  Mic dejun. Transfer cu autocarul la Kovalam cunoscuta destinatie de plaja pe tarmul Marii Arabiei de la Oceanul Indian unde va propunem un binemeritat sejur la finalul acestei experiente indiene. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Resort The Leela 5* beach view, sau similar Kovalam.

  11–12 Septembrie | Kovalam

  Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Resort The Leela 5* beach view, sau similar Kovalam.

  13 Septembrie | Kovalam–Trivandrum–Doha-Bucuresti

  Dupa miezul noptii transfer la Aeroportul din Trivandrum (situat la o distanta de aprox 13 km fata de Kovalam) pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR507 cu destinatia Doha. Decolare la ora 03:45 si sosire in Doha la ora 06:05. Imbarcare pe zborul QR221 cu destinatia Bucuresti la ora 06:50. Sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 11:55. Sfarsitul pachetului de servicii.

 • Nota: Tarifele in EURO au fost calculate la un curs de 1 EUR=1,12 USD. In cazul in care moneda europeana EUR sufera o depreciere mai mare de 2% in raport cu USD (curs mai mic de 1,10 USD pentru 1 EURO), tarifele se vor recalcula la plata finala cu 21 de zile inainte de plecare.

  Acte necesare pentru obtinerea vizei electronice de India (nu mai este necesara prezenta la ambasada):

  * 1 fotografie in format digital color, pe fundal alb cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, fara ochelari

  - Format imagine: JPEG

  - Dimensiune: minim 10 KB si maxim 300 KB

  - Inaltimea si latimea pozei sa fie egale:

  dimensiuni minime 350 pixeli (latime) X 350 pixeli (inaltime) dimensiuni maxime 1000 pixeli (latime) X 1000 pixeli (inaltime)

  * Copie electronica in format PDF dupa prima pagina a pasaportului cu detalii persoanale: nume, data nasterii, numarul de pasaport, etc.  Verificati ca pasaportul sa fie valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu minim 2 pagini consecutive libere pentru aplicarea stampilei la sosire.

  - Format: PDF

  - Dimensiune: minimum 10 KB si maximum 300 KB

  * Copie dupa cartea de identitate

  * Daca ati mai avut viza de India aplicata pe un alt pasaport, copie dupa aceasta

  * Formularul transmis de agentie completat

  * Asigurare medicala valabila pe perioada calatoriei

  * Telefon de contact (indicat telefonul mobil)

  Termen limita de inscriere: Minim 4 saptamani inainte de data plecarii.

  Informatii utile referitoare la transferurl gratuit din tara la Otopeni:

  Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic. Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare. TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de Agentie cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport. Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata. Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager. Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator. Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu. Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

  Documente  de calatorie:

  Pasaportul valabil 6 luni de la data returului. Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta. Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia). Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism. In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate. Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

  Foarte important ! Documente necesare pentru minori:

  Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces. Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat. Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.

  Atentie: Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.

  Cazare si programul excursiei:

  Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

  Informatii utile referitoare la zborul cu avionul:

  Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism. Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.