Contactati-ne>
galeria-de-vacante-circuit-Spania-Portugalia-1galeria-de-vacante-circuit-Spania-Portugalia-2galeria-de-vacante-circuit-Spania-Portugalia-3galeria-de-vacante-circuit-Spania-Portugalia-4galeria-de-vacante-circuit-Spania-Portugalia-5galeria-de-vacante-circuit-Spania-Portugalia-6galeria-de-vacante-circuit-Spania-Portugalia-7galeria-de-vacante-circuit-Spania-Portugalia-8galeria-de-vacante-circuit-Spania-Portugalia-9galeria-de-vacante-circuit-Spania-Portugalia-10
Durata Sejur  Tourism icon period  13 zile
Itinerariu      Tourism icon dest 
Spania >>> Barcelona
Spania >>> Madrid
Spania >>> Valencia
Portugalia >>> Lisabona
Portugalia >>> Porto
Spania >>> Granada
Spania >>> Sevilia
Spania >>> Salamanca
Portugalia >>> Cabo da Roca
Portugalia >>> Cascais
Portugalia >>> Coimbra
Portugalia >>> Estoril
Portugalia >>> Fatima
Gibraltar >>> Gibraltar
Portugalia >>> Sintra
Spania >>> Toledo

Data plecarii  calender 
Transport      Tourism icon car   avion
799 Euro/persoana per sejur
 • Toate locurile s-au epuizat, va multumim pentru rezervari.

  Spania sau Portugalia ? Si Spania si Portugalia !

  Ca in fiecare an, va invitam in acest frumos Circuit.

  Vizitam Barcelona, Valencia, Granada, Alhambra, Gibraltar, Sevilia, Lisabona, Sintra, Cabo da Roca, Cascais, Estoril, Fatima, Batalha, Coimbra, Porto, Salamanca, Madrid, El Escorial, Toledo... (vezi programul excursiei).

  Plecari din: Bucuresti Otopeni
  Transferuri gratuite din orasele:
  • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
  • Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
  • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
  • Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

   Plecari Circuit
  12 Iunie
  10 Iulie
  16 Septembrie
   Mai sunt locuri libere ? epuizat epuizat epuizat
   Adult in camera dubla 799 €
  799 € 799 €
   Al 3-lea adult in dubla pat suplimentar 799 € 799 € 799 €
   Copil 2-11,99 ani cu 2 adulti in camera 650 € 650 € 650 €
   Adult in camera Single 1.149 € 1.099 € 1.149 €

  Servicii incluse:
  • Ghid roman insotitor
  • Zbor direct la dus Bucuresti => Barcelona Compania TAROM
  • Zbor direct la retur Madrid => Bucuresti Compania TAROM
  • Transport cu autocar nou pe circuit
  • Cazare 12 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 3* si 4* astfel:
  - 2 nopti in Barcelona la Hotel Front Air Congress 4* sau similar
  - 1 noapte in Valencia la Hotel Xons Quart de Poblet 4* sau similar
  - 1 noapte in Granada la Hotel Abades Nevada Palace 4* sau similar
  - 1 noapte in Sevilia la Hotel Yit Via Sevilla Mairena 4* sau similar
  - 2 nopti in Lisabona la Hotel Londres Estoril 3* sau similar
  - 1 noapte in Fatima/Batalha la Hotel Cinquentenario 4* sau similar
  - 1 noapte in Porto la Hotel Holiday Inn Porto Expo 3* sau similar
  - 3 nopti in Madrid la Hotel Eurostars Zarzuela Park 3* sau similar
  • Tururi de oras la: Barcelona, Valencia, Granada, Sevilia, Lisabona, Porto, Salamanca, Madrid
  • Ghizi locali la Sevilia si Madrid
  • Vizitele, excursiile si tururile mentionate in programul excursiei: Barcelona, Gibraltar, Fatima, Batalha, Coimbra

  Nu sunt incluse:
  • Taxele de aeroport, 199 €/persoana  (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
  • Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno
  • Taxele de oras, 10 €/persoana/circuit, se achita la inscriere
  • Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
  • Bacsis pentru soferi si ghizi locali

 • Ziua 1 | Bucuresti – Barcelona

  Intalnire cu insotitorul de grup la ora 06:30 la Aeroportul Henri Coanda Otopeni, pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO421 cu destinatia Barcelona. Decolare la ora 08:30, sosire la Barcelona la ora 10:40. Bon dia Barcelona ! Din aeroport plecam spre placa d Espanya pentru un tur panoramic al metropolei catalane care incepe pe Montjuic, cu cladirile de la Expozitia Universala din 1929 si de la Jocurile Olimpice din 1992. Dupa o oprire pentru fotografii, coboram spre Port Vell (portul vechi), trecand pe langa Muzeul Maritim si Monumentul lui Columb, iar prin Barceloneta ajungem in Portul Olimpic, cu plajele, zgarie-norii (Hotel Arts & turnul Mapfre) si celebrul El Peix d’Or (pestele de aur). Timp liber pentru pranz si plimbare pe celebrul bulevard La Rambla din Ciutat Vella (orasul vechi). Transfer la hotel pentru cazare. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Front Air Congress 4* (plecarea 12.06), Hotel Campanile Cornella 3* (plecarea 10.07), Cerdanyo Hotel Campus 4* (plecarea 16.09) Barcelona.

  Ziua 2 | Barcelona

  Mic dejun. Dimineata partea a doua a turului panoramic de Barcelona incepe la Parc Guell cu o vedere panoramica a orasului, continua cu vizita exterioara la Sagrada Família-opera maestra a lui Antoni Gaudi, si Casa Mila-La Pedrera (pentru bilete de intrare recomandam rezervarea anticipata). Strabatem elegantul bulevard Passeig de Gracia, cu edificii moderniste si magazine de lux si poposim la Arcul de Triumf de langa parcul Ciutadella–locul de desfasurare a Expozitiei Universale de la 1888. Incheiem turul in Placa de Catalunya–emblematic reper al capitalei catalane. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi sau vizite pietonale in Cartierul Gotic din centrul istoric al orasului. Seara transfer la hotel pentru cazare. Cazare Hotel Front Air Congress 4* (plecarea 12.06), Hotel Campanile Cornella 3* (plecarea 10.07), Cerdanyo Hotel Campus 4* (plecarea 16.09) Barcelona.

  Ziua 3 | Barcelona - Valencia

  Mic dejun. Vom parasi Catalunia spre Valencia, unde ajungem dupa amiaza. Tur panoramic de oras Valencia in care vom descoperi locuri emblematice cum ar fi: futuristul complex arhitectonic “Orasul Artelor si Stiintelor”, vechea albie a raului Turia,  Arena de tauri, Gara de Nord, Primaria, Plaza de la Reina cu Catedrala si turnul-clopotnita El Micalet, Torres de Quart si Torres de Serranos. Dupa tur timp liber la dispozitie in Valencia. Seara transfer la hotel. Cazare Hotel Xon s Quart de Poblet 4* (plecari 12.06, 10.07), Hotel Cullera Holiday 4* (plecarea 16.09) Valencia.

  Ziua 4 | Valencia – Granada

  Mic dejun. Turul continua spre Granada. Dupa-amiaza, optional, vizita cu ghid local la Alhambra–monument UNESCO si cea mai vizitata atractie turistica din Spania. Creata original pentru scopuri militare, Alhambra a fost o "alcazaba" (fortareata), un "alcázar" (palat) si o "medina" (oras), toate in una. Vom vizita Alhambra cu, palatul ramas neterminat al lui Carol Quintul, palatul de vara si gradinile Generalife. Nota: vizita va fi rezervata si confirmata in avans in limita disponibilitatilor. Seara, optional spectacol de Flamenco in Sacromonte. Cazare Hotel Abades Nevada Palace 4* (plecari 12.06, 10.07), Hotel Don Juan 3* (plecarea 16.09) Granada.

  Ziua 5 | Granada – Gibraltar - Sevilia

  Mic dejun. Excursia continua spre sudul Peninsulei Iberice si de-a lungul Costa del Sol ajungem in Gibraltar. Teritoriu britanic din 1713, Gibraltarul domina stramtoarea de 14 km ce separa Europa de Africa, si dispune de propriul aeroport, moneda, timbre, ziare, radio, TV, garnizoana militara si navala, doua catedrale si un casino. Timp liber la dispozitie, cu posibilitatea de a participa la tururile si vizitele locale (contra cost). Dupa acest popas de aprox. 3 ore, ne indreptam catre Sevilla. Seara, timp liber la dispozitie in Sevilla si transfer la hotel. Cazare Hotel Yit Via Sevilla Mairena 4* (plecarea 12.06), Hotel Exe Sevilla Palmera 4* (plecarea 10.07), Hotel Exe Isla Cartuja 4* (plecarea 16.09) Sevilia.

  Ziua 6 | Sevilia – Lisabona

  Mic dejun. Tur de oras Sevilia pietonal cu ghid local. Incepem cu Plaza de Espagna, una din cele mai frumoase piete din lume situata in parcul Maria Luisa–locul de desfasurare al Expozitiei Hispano-Americane din 1929, continuam prin labirintul de stradute din Barrio de Santa Cruz si pe langa zidurile Alcazarului Regal pentru a incheia la Catedrala-cea mai mare catedrala gotica din lume ce a fost construita pe locul moscheii principale din Sevilla de la care se pastreaza minaretul, azi devenit turnul–clopotnita Giralda–simbol al orasului. Dupa tur plecam spre Lisabona. Tur panoramic al capitalei Portugaliei, una din cele mai contrastante capitale europene, in care vom strabate Baixa pombalina (centrul reconstruit dupa cutremurul devastator din 1755) si pietele ei: Praca do Comercio (Terreiro do Paco), Praca dom Pedro IV (sau Rossio) si Praca da Figueira si continuam cu Avenida da Liberdade–artera principala a orasului spre Piata Marchiz de Pombal si parcul Eduard al VII-lea unde poposim pentru fotografii panoramice. Cazare Hotel Londres Estoril 3* (plecarea 12.06), Hotel Sana Metropolitan 4* (plecarea 10.07), Hotel de 3* Lisabona (plecarea 16.09).

  Ziua 7 | Lisabona - Sintra - Cabo da Roca - Cascais - Estoril

  Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau excursie optionala la Sintra-Cabo de Roca-Cascais-Estoril. Declarata de UNESCO patrimoniu universal, Sintra a fost resedinta de vara a Regilor Portugaliei si adaposteste monumente de importanta istorica, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. Vom continua excursia cu Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale unde “se termina pamantul si incepe marea” cum spunea poetul Luis de Camoes. Urmeaza o oprire in Cascais, un fost sat pescaresc, care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita destinatie de vacanta unde vom face un stop fotografic la Cazino. Retur la hotel. Cazare Hotel Londres Estoril 3* (plecarea 12.06), Hotel Sana Metropolitan 4* (plecarea 10.07), Hotel de 3* Lisabona (plecarea 16.09). Nota: In aceasta zi autocarul stationeaza conform normelor AETR, excursia optionala se realizeaza cu autocar local.

  Ziua 8 | Lisabona – Fatima

  Mic dejun. Dimineata continuam vizitarea Lisabonei. Incepem cu zona Belem, unde Tejo se intalneste cu Atlanticul si de unde navigatorii portughezi au plecat in lungile lor calatorii pe oceanele lumii. Vizite exterioare la Manastirea Ieronimilor si Turnul Belem–monumente de arhitectura manuelina si Padrao dos Descobrimentos (Pavilionul Descoperirilor). De aici continuam cu o incursiune in centrul orasului, prilej de a descoperi farmecul emblematicului cartier Alfama sau de a patrunde in atmosfera lusitana. Dupa amiaza o petrecem in zona Expo ’98 unde va recomandam o vizita la Oceanario de Lisboa–unul dintre cele mai mari acvarii din Europa sau shopping la mall-ul Vasco da Gama. Plecare spre Fatima, care dupa aparitiile Fecioarei Maria din 1917 a devenit unul din cele mai cunoscute locuri de pelerinaj catolic, unde putem vizita Capela Aparitiilor, basilica Rozariului si moderna basilica Sfintei Treimi. Cazare Hotel Cinquetenario 4* (plecari 12.06, 16.09), Hotel Lis. A. Dominguez Batalha 4* (plecarea 10.07) Fatima/Batalha.

  Ziua 9 | Batalha – Coimbra - Porto

  Mic dejun. Excursia continua spre Batalha unde se poate admira manastirea Santa Maria da Victoria-capodopera a arhitecturii gotice si manueline, inclusa in Patrimoniul UNESCO. In drum spre Porto, vom face un popas la Coimbra–capitala medievala a Portugaliei pentru aproape o suta de ani si renumit centru universitar. Vechea Universitate ocupa cladirile fostului palat regal, devenit «Paço dos Estudos» in 1540. De pe terasa admiram frumoasa panorama a orasului si coboram strazile pietruite pentru a patrunde in sarmul si misterele centrului istoric. Dupa-amiaza sosim la Porto–al doilea oras al Portugaliei, important centru comercial si industrial. Tur panoramic de oras Porto cu: podul D. Luis si superba vedere panoramica cu cartierul istoric Ribeira (protejat de UNESCO) si zona caselor de vinuri din Vila Nova de Gaia, Se do Porto(catedrala), Torre dos Clerigos, Avenida dos Aliados–centrul propriu-zis al orasului, Praca da Batalha cu Teatro Nacional São Joao si artera comerciala Rua Santa Catarina. Cazare Hotel Holiday Inn Porto Expo 3* (plecari 12.06, 10.07), Hotel Premium Aeroporto 4* (plecarea 16.09) Porto.

  Ziua 10 | Porto – Salamanca – Madrid

  Mic dejun. Pe drumul de intoarcere catre Spania, vom face un scurt popas la Salamanca–oras unde in 1218, exact acum 800 de ani, s-a fondat cea mai veche universitate din Spania. Plimbare pietonala in  Plaza Mayor–considerata cea mai frumoasa piata din Spania si centrul istoric la cele doua catedrale si universiatea veche. Excursia continua spre capitala Spaniei-Madrid. Sosire in cursul serii. Cazare Hotel Eurostars Zarzuela Park 3* (plecarea 12.06), Hotel Apart. Compostela Suites 3* (plecari 10.07, 16.09) Madrid.

  Ziua 11 | Madrid Capitala Spaniei si El Escorial

  Mic dejun. Dimineata Tur panoramic de oras cu ghid local Madrid–cea mai inalta capitala europeana (655 m): Paseo de la Castellana, Plaza de Cibeles–una din cele mai emblematice piete ale Madridului, Gran Via. Stop fotografic in Plaza de Espana, cu monumentul lui Cervantes si celebrele sale personaje Don Quijote si Sancho Panza, dupa care poposim in Plaza de Oriente de unde incepem turul pietonal cu Palatul Regal (vizita exterioara), catedrala Nuestra Senora de Almudena, Plaza Mayor si Puerta del Sol–km.0 al drumurilor Spaniei. Dupa-amiaza optional excursie la El Escorial. Filip al II-lea a ridicat Madridul la rang de capitala dar s-a retras intre zidurile de granit ale Manastirii San Lorenzo de El Escorial (inclus in Patrimoniul UNESCO), de unde a condus un imperiu in care soarele nu apunea niciodata. El Escorial este  cel  mare edificiu din perioada Renasterii, palat, manastire si panteon regal,  fiind considerat in epoca “a opta minune a lumii”. Vizita cu ghid local include: apartamentele lui Filip al II-lea, Basilica, salile capitulare–“muzeul de pictura al manastirii” si Panteoanele Regale. Cazare Hotel Eurostars Zarzuela Park 3* (plecarea 12.06), Hotel Apart. Compostela Suites 3* (plecari 10.07, 16.09) Madrid.

  Ziua 12 | Madrid – Toledo

  Mic dejun. Zi la dispozitie in Madrid sau optional, excursie de ½ zi la Toledo–orasul celor trei culturi. Vizita cu ghid local incepe cu descoperirea extraordinarei panorame a acestui oras monumental inconjurat de raul Tajo. Continuam cu vizita unei fabrici de obiecte damasquinado–artizanat care a facut renumit Toledo. Pietonal vom strabate labirintul de stradute spre principalul monument Catedral Primada–o bijuterie a arhitecturii gotice, cu un interior monumental si o valoroasa colectie de El Greco in sacristie. De aici mergem spre antica Juderia trecand pe langa Capela Santo Tome unde se afla capodopera lui El Greco “Asezarea in mormant a Contelui de Orgaz”, fostele sinagogi del Transito si Santa Maria la Blanca, manastirea San Juan de los Reyes. Retur la Madrid. Timp liber la dispozitie in capitala Spaniei pentru vizite muzee sau cumparaturi. Cazare Hotel Eurostars Zarzuela Park 3* (plecarea 12.06), Hotel Apart. Compostela Suites 3* (plecari 10.07, 16.09) Madrid.

  Ziua 13 | Madrid – Bucuresti

  Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO416 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 12:15, sosire la Bucuresti pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 17:10. Sfarsitul pachetului de servicii.

 • Tarife valabile pentru minim 30 de participanti:

  Vizita la Alhambra (Atentie: rezervare aacestei excursii se face doar din tara):

  Tarif: 35 €/adult, 25 €/copil 2-11,99 ani si include: transport autocar, biletul de intrare la Alhambra si El Generalife, ghizi locali, insotitor de grup, rezervare.

  Flamenco Show in Granada:

  Tarif: 30 €/persoana si include: transport autocar, bilet de intrare, 1 bautura.

  Excursie la Sintra, Cabo de Roca, Cascais si Estoril:

  Tarif: 35 €/persoana si include: transport autocar, ghid insotitor.

  Excursie la Toledo:

  Tarif: 50 €/persoana si include: transport autocar, bilete de intrare in Catedrala si in Sinagoga, ghid local, ghid insotitor.

   

 • Informatii utile referitoare la transferul gratuit din tara:

  Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic ! Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare. TRANSFERUL DIN TARA la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de Agentie cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport. Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata. Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager. Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator. Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu. Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

  Documente de calatorie:

  Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta. Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia) Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate. Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

  Cazare si programul excursiei:

  Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

  Informatii utile referitoare la transportul cu autocarul:

  Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

  Informatii utile referitoare la transportul cu avionul:

  Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism. Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.