Contactati-ne>

Filtru Circuite

Tara

Transport

Pret

galeria-de-vacante-circuit-Borneo-Malaezia-Singapore-711galeria-de-vacante-circuit-Borneo-Malaezia-Singapore-712galeria-de-vacante-circuit-Borneo-Malaezia-Singapore-713galeria-de-vacante-circuit-Borneo-Malaezia-Singapore-714galeria-de-vacante-circuit-Borneo-Malaezia-Singapore-715galeria-de-vacante-circuit-Borneo-Malaezia-Singapore-716galeria-de-vacante-circuit-Borneo-Malaezia-Singapore-717galeria-de-vacante-circuit-Borneo-Malaezia-Singapore-718galeria-de-vacante-circuit-Borneo-Malaezia-Singapore-719galeria-de-vacante-circuit-Borneo-Malaezia-Singapore-720
Durata Sejur  Tourism icon period  13 zile
Itinerariu      Tourism icon dest 
Malaezia >>> Kuala Lumpur
Malaezia >>> Putrajaya
Singapore >>> Singapore
Singapore >>> Sentosa
Borneo >>> Kota Kinabalu
Borneo >>> Kuching

Data plecarii  calender  14.11.2019;
Transport      Tourism icon car   avion
1599 Euro/persoana per sejur
 • Mai avem 10 locuri libere.

  Itinerariu nou: Borneo-Malaezia-Singapore !

  Vizitam Kuala Lumpur, Putrajaya, Kota Kinabalu, Parcul National Kinabalu, Parcul national Tunku Abdul Rahman, Kuching, Rezervatia naturala Semenggoh, Satul Annah Rais, Singapore, Insula Sentosa...  (vezi programul excursiei).

  -

  Plecare din: Bucuresti Otopeni
  Transferuri gratuite din orasele:
  • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
  • Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
  • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
  • Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

   Plecare Circuit
  14 Noiembrie
   Mai sunt locuri libere ?
  10
   Adult in camera dubla 1.599 €
   Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar 1.499 €
   Adult in camera single 2.099 €

  Servicii incluse:
  • Ghid roman insotitor
  • Zboruri la dus Bucuresti => Kuala Lumpur, Compania Qatar Airways via Doha
  • 3 zboruri locale, pentru confortul Dumneavoastra:
  - Kuala Lumpur => Kota Kinabalu
  - Kota Kinabalu => Kuching
  - Kuching => Singapore
  • Zboruri la retur Singapore => Bucuresti, Compania Qatar Airways via Doha
  • Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
  • Transport cu autocar dotat cu aer conditionat pe circuit
  • Cazare 10 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4* si 5* astfel:
  - 2 nopti in Kuala Lumpur la Hotel Parkroyal 5* camere deluxe, sau similar
  - 3 nopti in Kota Kinabalu la Hotel Promenade 4* camere deluxe, sau similar
  - 2 nopti in Kuching la Hotel Hilton 4* camere guest, sau similar
  - 3 nopti in Singapore la Hotel Rendezvous 4* camere superior, sau similar
  • Mese incluse conform programului: 2 pranzuri si o cina
  • Tur de oras Kuala Lumpur cu ghid local
  • Tur de oras Kota Kinabalu cu ghid local
  • Tur de oras Kuchin cu ghid local
  • Tur de oras Singapore cu ghid local
  • Vizitele in Parcurile Nationale Kinabalu si Tunku Abdul Rahman
  • Excursie de 1 zi cu barca rapida pe Insula Manukan la plaja si pranz barbeque
  • Vizita la Rezervatia naturala de urangutani Semonggoh
  • Vizita la grupul etnic Bidayuh in satul Annah Rais longhouse
  • Tururile si vizitele prevazute in program
  • Biletele de intrare la obiectivele turistice din program

  Nu sunt incluse:
  • Taxele de aeroport si combustibil, 499 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
  • Taxele de aeroport pt zborul local, 90 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
  • Taxele turistice la hotelurile din Malaezia: 10 RM (aprox 3 USD/camera/noapte) se achita la receptie
  • Asigurarea medicala de calatorie obligatorie, asigurarea storno, excursiile optionale
  • Bacsisurile recomandate pentru ghizi si soferi locali, aprox 5 €/turist/zi
  • Alte servicii decat cele mentionate in program

 • 14 Noiembrie | Bucuresti-Kuala Lumpur

  Intalnire in Aeroportul Henri Coanda Otopeni cu reprezentantul Interra la ora 10:15, pentru  imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR222 cu destinatia Bangkok via Doha. Decolare la ora 12:15. Aterizare la Doha ora 18:00. Imbarcare pe zborul QR844 ora 19:30.

  15 Noiembrie | Kuala Lumpur

  Dimineata la ora 08:05 sosire la Kuala Lumpur, capitala si cel mai mare oras din Malaezia. Numele orasului inseamna „capitala noroioasa”, nume datorat locatiei la confluenta raurilor Klang si Gombak. Kuala Lumpur este un oras modern, plin de agitatie, unde noutatea se armonizeaza cu traditionalul, intr-o combinatie de zgarie-nori impresionanti, cladiri istorice, natura si centre comerciale. Intr-un tur de oras descoperim frumusetile orasului: Maiestuoasa Moschee Nationala (Masjid Negara), una dintre cele mai mari din Asia de sud-est. Monumentul National (Tugu Negara) construit in memoria soldatilor cazuti in timpul luptei pentru independenta Malaeziei. Chinatown, unul dintre cele mai colorate si  vibrante cartiere din oras, cu o atmosfera incitanta, un loc unde nu se doarme niciodata. Trecem pe langa Curtea Federala construita in stil maur, pe langa vechea cladire a Garii Centrale, o cladire remarcabila a arhitecturii mahomedane, Clubul de Cricket construit in stilul arhitectural Tudor si Palatul Regelui flancat la poarta principala de Garzi Regale, calare sau pe jos, imbracate in uniforme inspirate din cele britanice. Stop fotografic la Turnurile Petronas, simbolul orasului, pana in 2004 desemnate cele mai inalte cladiri din lume. Cladirea de 88 etaje gazduieste birourile companiei petroliere Petronas, iar la baza turnurilor se afla un mall pentru cumparaturi, cu magazine de marca. Au fost proiectate de Cesar Pelli, un arhitect argentiniano-american, si construite in mare masura din beton armat, cu fatada din otel si sticla, proiectate sa imite motive din cultura si traditia Malaeziei. Seara vizitam binecunoscuta Piata de Noapte din Chinatown si ne incercam talentul negocierilor. Putem admira templul Sri Mahamariamman–unul din cele mai frumos ornamentate temple hinduse din Kuala Lumpur. Cina inclusa la un restaurant malay cu show traditional. Cazare la Hotel Parkroyal 5* camere deluxe, sau similar Kuala Lumpur.

  16 Noiembrie | Kuala Lumpur–Putrajaya

  Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional excursie de o zi la Putrajaya cu pranz inclus. Putrajaya este, incepand cu 1999, capitala administrativa a Malaeziei. Orasul a fost proiectat pentru a fi un centru urban demn de mileniul al III-lea, expresie a armoniei dintre cultura si dezvoltare, cu cladiri moderne al caror stil este influentat de arta islamica traditionala. Orasul a fost numit in memoria Primului Ministru Tunku Abdul Rahman Putra Al-Hak ce a jucat un rol important in obtinerea independentei tarii si a fost primul Prim Ministru al Malaeziei independente. Lacul Putrajaya, un lac artificial ce domina centrul orasului si cele 13 parcuri si gradini integrate in arhitectura orasului, i-au adus renumele de „Orasul Gradina” al Malaeziei. Pe malurile Lacului Putrajaya sunt dispuse monumentele orasului: Perdana Putra-cladirea unde isi desfasoara activitatea Primul Ministru si guvernul Malaeziei, Moscheea Putra–despre care se spune ca evoca Moscheea Regelui Hassan din Casablanca, sau Momumentul Mileniului. Retur in Kuala Lumpur si timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Parkroyal 5* camere deluxe, sau similar Kuala Lumpur.

  17 Noiembrie | Kuala Lumpur–Kota Kinabalu

  Mic dejun. Transfer la aeroportul din Kuala Lumpur pentru zbor la Kota Kinabalu, in statul Sabah, situat pe insula Borneo (sau Kalimantan)-cea mai mare insula din Asia si a treia insula a Terrei, regiune impartita administrativ intre Malaesia, Indonesia si Brunei. Dupa sosirea in Kota Kinabalu vom face un tur al capitalei in care vom vedea emblematicul Turn Tun Mustapha (Sabah Foundation Building), superba arhitectura islamica a Moscheei Orasului, Moscheea Statului Sabah, facilitatile de invatamant de la Universitatea Sabah si Muzeul Sabah, o incursiune in aspectele istorice si culturale ale indigenilor. La final vom urca pe Signal Hill, de unde vom admira panorama orasului si insulelor invecinate. Cazare Promenade Hotel 4* camere deluxe, sau similar Kota Kinabalu.

  18 Noiembrie | Kota Kinabalu-Parcul National Kinabalu

  Mic dejun. Plecam spre Parcul National Kinabalu. Vom trece prin sate si orezarii pe drumurile de munte ce serpuiesc de-a lungul lantului muntos Crocker. Vom face o oprire la piata din Nabalu, unde localnicii isi vand  fructele,  legumele si artizanatul locului. La sosire in Parcul National Kinabalu, vom remarca schimbarea de clima aerul fiind mai racoros. In acest climat placut vom face o plimbare pe potecile din Gradina Botanica. Daca vremea este senina se poate vedea Muntele Kinabalu, care cu altitudinea de 4.095 metri este cel mai inalt munte intre Noua  Guinee si Himalaya. Parcul National Kinabalu gazduieste unul din cele mai diversificate ecosisteme din lume. Cele peste 4.500 specii de plante dintre care 1.500 specii de orhidee (77 fiind endemice), 289 de specii de pasari si 290 tipuri diferite de fluturi sunt graitoare pentru biodiversitatea de aici. Servim pranzul la un restaurant local. Continuam cu autocarul spre un alt loc interesant, izvoarele calde numite Poring Hot Spring. Aici ne putem imbaia in apele termale naturale si sulfuroase, care au puteri curative pentru organism. Tot aici avem posibilitatea unei spectaculoase drumetii prin padurea tropicala ce include si Canopy Walkway, o succesiune de podeturi suspendate la 41 de metri inaltime. Retur la  Kota Kinabalu. Cazare Promenade Hotel 4* sau similar Kota Kinabalu.

  19 Noiembrie | Kota Kinabalu–Parcul National Tunku Abdul Rahman

  Mic dejun. Excursie de o zi pentru relaxare pe insula Manukan, a doua ca marime din grupul de cinci insule situate chiar langa coasta Borneo in Parcul National Tunku Abdul Rahman. Insula ofera plaje cu nisip alb, ape cristaline cu o colorata viata marina, posibilitatea de a face snorkeling si o sansa de a va relaxa. Pranzul este inclus si va fi barbeque pe malul marii.  De asemenea, sunt incluse transferurile la debarcader si cele cu ferry-boat pe insula. Cazare Promenade Hotel 4* sau similar Kota Kinabalu.

  20 Noiembrie | Kota Kinabalu–Kuching

  Mic dejun. Transfer la aeroportul din Kota Kinabalu pentru zbor la Kuching in Sarawak, celalalt stat malaezian din Borneo si cu siguranta statul cu cea mai mare diversitate culturala din Malaezia. Vom  face un tur de oras in care vom vizita principalele atractii din Kuching: Chinatown,  Tua Pek Kong–cel mai vechi templu chinezesc, monumentul  Pisicilor (Kuching  in limba malay inseamna pisica), moscheea Kuching, Sarakraf Pavilion-cu textile si artizanat, noul parc public China Friendship Garden. Turul continua cu cladirile de patrimoniu din perioada  dinastiei White Rajah: Clock Tower, Tribunalul, Monumentul Charles Brooke, Square Tower si Sarawak Steamship Building, azi Kuching Waterfront Bazaar. White Rajah, a fost dinastia de rajahi albi fondata de aventurierul englez Brooke care a stapanit regatul Sarawak din nordul Borneo pana in cel de-al doilea razboi mondial. Check in la hotel. Cazare Hilton Hotel 4* sau similar Kuching.

  21 Noiembrie | Kuching-Rezervatia Naturala Semenggoh–Satul Annah Rais

  Mic dejun. Dimineata vizitam Semenggoh Nature Reserve, cel mai indicat loc din Sarawak pentru a intalni urangutani semi-salbatici. Acestia au fost captivi, raniti sau orfani si invatati aici sa supravietuiasca in padurea tropicala din rezervatie, unde traiesc liber. Pe unii, poate chiar si mama cu pui, ii putem vedea la ora de masa ! De aici vizitam Annah Rais longhouse cel mai mare sat Bidayuh (grup etnic din triburile Dayak din Sarawak). O vizita pitoreasca in care vom afla despre modul traditional de viata si casele lungi (longhouses) din bambus care gazduiesc zeci de familii, uneori un sat intreg, caracteristice tuturor triburilor Dayak. Dupa-amiaza timp liber la dispozitie. Cazare Hilton Hotel 4* sau similar Kuching.

  22 Noiembrie | Kuching-Kota Kinabalu–Singapore

  Mic dejun. Transfer la aeroportul din Kuching pentru zbor la Singapore. Singapore este unul din cele mai fascinante destinatii din Asia, un amestec de tendinte moderne si traditii, de arhitectura contemporana si jungla salbatica ce sarbatoreste in acest an bicentenarul istoriei sale moderne. Desi mic din punct de vedere fizic, Singapore este un gigant economic. Tara include insula Singapore si 58 sau insule mai mici. Datorita guvernarii sale eficiente si determinate, Singapore a devenit o tara infloritoare care exceleaza in comert si turism si este un model pentru tarile in curs de dezvoltare.  Singapore imbina culturile si religiile malay, chineza, araba, indiana si engleza si va ofera o bucatarie delicioasa si cumparaturi excelente ! Cazare la Hotel Rendezvous 4* camere superior, sau similar Singapore.

  23 Noiembrie | Singapore

  Mic dejun. Turul de oras din acesta zi va fi o experienta contrastanta intre nou si vechi. Experimentam istoria, cultura si stilul de viata al incitantului Singapore. Vom trece prin cartierul Colonial pentru a admira Padang, centrul districtului de afaceri. Esplanade Theatres, cladire situata de-a lungul Golfului Marina Bay, scopul constructiei fiind de a gazdui spectacole de arta. Statuia Merlion, simbolul orasului, o creatura imaginara cu cap de leu si trup de peste, care reprezinta originile umile ale locului, ca sat pescaresc. Continuam cu unul dintre cele mai vibrante si autentice districte, Little India. Ne indreptam spre cel mai mare cartier istoric plin de exotism, Chinatown. Terminam cu faimoasa Gradina Botanica numita de revista Times drept „cea mai frumoasa Jungla Urbana din Asia". Timp liber la dispozitie sau optional Night Safari la Gradina Zoologica din Singapore (alternativ, daca vremea nu permite, se organzieaza vizita la Zoo pe timp de zi). Primul Night Safari din lume, organizat pe o suprafata de peste 40 de hectare de jungla secundara, va va dezvalui imediat dupa apus misterul si drama din jungla tropicala cu efecte uimitoare! Veti avea astfel ocazia sa vedeti o multumie de animale nocturne, de la pradatori feroce la animale timide, la lumina discreta a lunii. Calatoria prin jungla se va face in deplina siguranta, la bordul unui trenulet de la est la vest. Vom trece prin rezervatii naturale si habitate care reproduc mediul natural de la poalele muntilor Himalaya, Padurile din Asia de Sud-Est sau subcontinentul indian. Cazare la Hotel Rendezvous 4* camere superior, sau similar Singapore.

  24 Noiembrie | Singapore–Insula Sentosa

  Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie pe Insula Sentosa. De pe Muntele Faber se traverseaza cu telecabina pana pe Insula Sentosa, privelistea asupra orasului fiind coplesitoare. La doar 15 minute de oras, „zona de joaca preferata a Asiei”, gazduieste plaje cu nisip auriu, o gama larga de atractii tematice, spa-uri renumite mondial, vegetatie luxurianta, resedinte luxoase, terenuri de golf si cel mai mare Oceanariu cu pesti tropicali din Asia. Intoarcere la hotel, in Singapore. Timp liber la dispozitie pentru shopping sau va sugeram o vizita impreuna cu insotitorul de grup la Gradinile Nationale–Gardens by the Bay (biletele de intrare se achita individual la fata locului). Aici puteti vizita renumitele sere climatizate Flower Dome si Cloud Forest, principalele atractii ale gradinii alaturi de gradinile verticale Supertrees. Flower Dome este o sera uriasa care reproduce un climat mediteraneean rece-uscat al regiunilor din Africa de Sud, California, Spania si Italia. Aici veti putea vedea specii rare precum baobabul, Copacul Fantoma din Madagascar si un maslin de peste 1.000 de ani. In Cloud Forest veti fi uimiti de cea mai mare cascada de interior din lume care sa revarsa prin vegetatia luxurianta. Puteti face o plimbare de-a lungul OCBC Skyway care va va aduce in cele din urma la inaltimile Supertrees care ofera o panorama deosebita asupra gradinilor si a orasului Singapore de la 22 m inaltime. Mai multe detalii si imagini impresionante gasiti AICI. Cazare la Hotel Rendezvous 4* camere superior, sau similar Singapore.

  25 Noiembrie | Singapore Round Island Tour

  Mic dejun. Eliberarea camerelor de hotel. Timp liber la dispozitie pentru shopping sau, optional, excursie Round Island Tour. Aceasta excursie ne propune sa vizitam Singapore in totalitate, sa ne deplasam putin mai departe de cararile turistice cunoscute si sa descoperim diversitatetea si cultura locala a acestui mic stat. Calatoria incepe cu o plimbare prin piata de fructe unde gasim delicioase fructe tropicale proaspete. Aflam mai multe despre rolul jucat de Singapore pe teatrul de operatiuni din Pacific si vizitam monumentul ridicat in memoria soldatilor cazuti la datorie in timpul acestui conflict. Dupa pranz ne intoarcem in centrul orasului si vizitam Templu Dealul Luminos (Bright Hill), care este cel mai mare templul budist din Singapore. Continuam excursia si ne indreptam catre est unde facem o oprire in satul Changi, pentru a descoperi modul de viata relaxat al localnicilor, la o lume distanta de agitatia de pe Orchard Road. Seara transfer catre aeroportul din Singapore pentru imbarcare pe zborul spre Bucuresti.

  26 Noiembrie | Singapore–Doha–Bucuresti

  Decolare la ora 02:00 cu zborul Companiei Qatar Airways QR945 cu destinatia Doha, unde ajungem la ora 05:35. Imbarcare pe zborul QR221 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 06:55 si sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 11:15.

 • Document de calatorie: Pasaportul electronic sau pasaportul simplu valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar.

  Rezervarea excursiei:
  • se face in scris cu un mesaj pe email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la Interra (Bucuresti Bd Ferdinand nr 83).

  Plata excursiei:
  • se poate face integral la inscriere, sau cu avans minim 50% din pretul excursiei in termen de doua zile de la rezervare, restul cu minim 31 de zile inainte de plecare.
  • se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
  • se poate achita prin transfer bancar, cu card la POS in agentie, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Raiffeisen sau BRD in conturile Interra.

  Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii:
  • penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
  • penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
  • penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
  • penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)

  Informatii utile referitoare la transferul gratuit din tara:

  • transferul gratuit deserveste exclusiv orasele mentionate in prezentarea excursiei.
  • transferul din tara la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de Agentie cu titlu gratuit. Prin urmare, acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri, inclusiv catre alti turisti din alte orase decat cele deservite, care nu beneficiaza de transfer.
  • costurile totale ale transferurilor gratuite sunt suportate de catre Tour Operatorul Interra Travel.
  • daca pasagerul care a rezervat transfer gratuit renunta ulterior la acesta, nu exista notiunea de eventuale restituiri intrucat acesta este gratuit.
  • transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic. Daca turistul nu solicita la rezervarea pachetului turistic si transfer gratuit, ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile, cu confirmare de la Interra Travel si cu minim 31 de zile inainte de plecare.
  • daca pasagerul cu transfer rezervat renunta la transferul de dus, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doar daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
  • prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata. Pasagerii care beneficiaza de transfer gratuit au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau Tour Operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de catre soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Tour Operatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor, care au drept consecinta pierderea avionului de catre acestia. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de catre pasager.
  • transferurile gratuite sunt asigurate de catre Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme, microbuze, autocare) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Tour Operatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este acoperita integral de catre Tour Operator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
  • daca Tour Operatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru doua sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau renunta la transfer.
  • Tour Operatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
  • turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

  Documente de calatorie:

  Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta. Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia) Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate. Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

  Cazare si programul excursiei:

  Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

  Informatii utile referitoare la transportul cu autocarul:

  Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

  Informatii utile referitoare la transportul cu avionul:

  Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism. Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.